Senest opdateret januar 14, 2024 af Axel Hernborg

Axel Hernborg

Schönbrunn

Schönbrunn

Schönbrunn Slot er et af Wiens primære seværdigheder og årligt kommer tusindvis af mennesker fra hele verden for at se den storslåede bygning. Faktisk har Schönbrunn været den mest populære seværdighed i byen siden 1960. Slottet blev bygget i 1700-tallet, og arkitekturen er i barokstil, hvilket gør slottet til noget helt særligt at betragte. Der er også en stor have, hvor man kan tage meget flotte billeder eller bare sætte sig ned for at tage den med ro i et stykke tid. Man skal heller ikke gå glip af at se Gloriette, som er et stort lysthus med en café og en udsigt ned mod slottet. Man finder også verdens ældste zoo (Schönbrunn Zoo), en labyrint og en række andre interessante attraktioner.

Så siger tidligere besøgende om Schönbrunn på TripAdvisor:

Anmeldere på TripAdvisor beskriver Schönbrunn-paladset i Wien som en seværdighed værd at besøge. Flere anmeldere anbefaler, at man afsætter en hel dag til at opleve paladset, dets haver, palme huset og dyreparken. Selvom det bliver en travl dag, mener de fleste, at det er fuldt gennemførligt. Guidede ture, der giver fordele som “spring køen over” til Schönbrunn og dets haver, er populære og værdsat af flere besøgende, da de sparer tid og anses for at berige besøget. Mange sætter også pris på den fantastiske klassiske musik, der fremføres af Schönbrunn-paladsorkestret.

Hofburg

Hofburg

En anden storslået bygning, som er et besøg værd, er Hofburg. Hofburg var tidligere et kejserligt palads, som blev opført allerede i 1200-tallet og har i årenes løb været et sæde for konger og kejsere af det tysk-romerske rige. I dag sidder der ikke længere nogen konge eller kejser på Hofburg, men i stedet er det bosted for den østrigske præsident. Der er også et kapel, det kejserlige Bibliotek, en spansk Rideskole, statskassen, Nationalteatret og flere interessante museer. Værd at vide er, at Hofburg er verdens næststørste palads efter Parlamentets Palads i Rumænien.

Så siger tidligere besøgende om Hofburg på TripAdvisor:

Besøgende, der har skrevet anmeldelser på TripAdvisor, giver overvejende positive bedømmelser af Hofburg i Wien. Besøgende imponeres af Hofburgs historiske betydning og arkitektoniske skønhed. Noget, der virkelig værdsættes, er de forskellige sektioner af paladset, især de kejserlige lejligheder, Sisi-museet og sølvkollektionen. Selvom nogle finder sølvkollektionen mindre interessant, anses Sisi-museet for at være godt og engagerende. Besøgende anbefaler at bruge audioguider for at få en dybere oplevelse. Kritik rettes af nogle mod trængsel og vanskeligheder med at se visse udstillinger.

Prater

Prater er en stork park i Wien, som er et fremragende sted at koble af efter at have gået rundt i Wiens centrale og mere levende dele. Parken blev oprindeligt brugt som et kejserligt jagtområde, men er i dag en offentlig park, som er populær blandt turister såvel som Wiens indbyggere. Både børn og voksne kan nyde og værdsætte alt, der er at lave her. Blandt andet er der mulighed for at cykle, ride på en pony eller gå rundt på de forskellige gangstier. I parken finder man også forlystelsesparken Wurstelprater, som har flere attraktioner. Det er værd at vide, at det var i Prater, at verdensudstillingen i 1873 blev afholdt.

Kig ud over byen fra Riesenrad

Riesenrad

Inde i forlystelsesparken Wurstelprater (en del af Prater) er en af verdens mest berømte pariserhjul, Riesenrad. Riesenrad er det eneste værk, der stadig er tilbage af den britiske ingeniør Walter B. Basset, som også har konstrueret og designet lignende pariserhjul i London, Paris og Blackpool. Derudover er dette pariserhjul blevet ekstra kendt, fordi det var med i filmen “Den tredje mand” fra 1949, og James Bond filmen “Spioner dør ved daggry” fra 1987. Konstruktionen er robust og består af store gondoler, som minder meget om dem, der ses i mange ski-systemer. Når man er i toppen af hjulet, er man i 65 meters højde og har en storslået udsigt ud over Wien og landskabet omkring.

Så siger tidligere besøgende om Prater og Riesenrad på TripAdvisor:

Besøgende, der har anmeldt Prater på TripAdvisor, giver overvejende positive bedømmelser af parken. De værdsætter parkens blanding af traditionelle og moderne forlystelsesattraktioner, herunder det berømte Riesenrad (pariserhjulet), som tilbyder en spektakulær udsigt over byen. Flere anmeldere anbefaler at tage pariserhjulet ved solnedgang for en endnu mere mindeværdig oplevelse. Parken beskrives som et ideelt sted for familier, med et bredt udvalg af forlystelser for alle aldre samt andre underholdningsmuligheder som Madame Tussauds voksmuseum. Selvom nogle anmeldere påpeger, at attraktionerne kan være dyre, og at nogle forlystelser kan være lukkede i visse dele af året, mener de fleste, at Prater er en sjov og spændende destination i Wien.

Tag en wurst i byen

Würstelstand eller pølsevogne er noget, man støder på lidt over alt i Wiens gader. Når man vandrer rundt i byen og begynder at blive sulten, så kan en af disse pølsevogne være et udmærket sted at stoppe for hurtigt at blive fyldt op med energi. Normalt serveres pølsen skåret på en tallerken med brød og en minigaffel, hvilket er en smule anderledes, end hvad man måske er vant til. Hvis man vil være helt sikker på at få den bedste “wurst” skal man tage til Würstelstand am Hohen Markt eller Bitzinger Wurstelstand am Albertinaplatz.

Stadtpark

Strauss

En anden dejlig park i Wien er Byparken, som ligger lidt i udkanten af byens centrum. Dette er et udmærket sted at tage til for hurtigt at komme væk fra det ellers travle centrum og slappe af i et stykke tid. Her kan man sætte sig ned på en af parkens bænke eller gå rundt blandt de smukke planter og blomster, syngende fugle og små vandløb. Man kan også se forskellige statuer af de store østrigske komponister med guldstatuen af Johann Strauss i spidsen. Der er også mulighed for at slå sig ned på en af udendørsterrasserne for at noget at spise eller drikke.

Så siger tidligere besøgende om Stadtpark på TripAdvisor:

Besøgende, der har skrevet anmeldelser på TripAdvisor værdsætter Stadtpark i Wien for dens ro og skønhed. Parken beskrives af flere som et perfekt sted for afslapning og en pause fra byens liv og røre. Besøgende beskriver, hvordan de har nydt de mange statuer, de grønne græsplæner og de smukke træer. Nogle anmeldere nævner, at parken er særligt smuk i sommermånederne, når blomsterne blomstrer, men at den også har sin charme i andre årstider. Stadtpark anses af de fleste for at være et ideelt sted for en gåtur, en picnic eller bare for at sidde og nyde statuerne og den smukke natur.

Kunsthistorisches Museum

Kunsthistorisches Museum

Uanset om man er kunstelsker eller ej, kan et besøg på det kunsthistoriske museum være en rigtig god oplevelse. Skulle man ikke lade sig imponere af en af verdens største samlinger af ældre kunst, vil bygningen med sin smukke arkitektur i det mindste være meget imponerende. For at se det hele skal man bruge omkring en halv dag, men det er muligt at udsortere de bedste værker, hvis man ikke har meget tid. Det som udstilles, er et stykke europæisk kunsthistorie med værker fra primært europæiske kunstnere, men også orientalske, egyptiske, græske og romerske oldtidsfund findes i samlingen. Inde på museet er der en rigtig god café, hvor man kan sætte sig ned og få noget at spise eller drikke.

Så siger tidligere besøgende om Kunsthistorisches Museum på TripAdvisor:

Anmeldere på TripAdvisor giver overvejende positive bedømmelser af Kunsthistorisches Museum i Wien. Mange fremhæver museets imponerende arkitektur og dets enestående samlinger af kunstværker. Besøgende sætter især pris på de omfattende samlinger af malerier af gamle mestre, egyptiske og romerske udstillinger samt møntsamligen. Museets café, beliggende under en smuk kuppel, nævnes ofte for sin unikke atmosfære og gode mad. Selvom nogle besøgende synes, at entréafgiften kan virke høj, mener de fleste, at oplevelsen er værd prisen.

Peterskirken

Peterskirche

Ved Petersplatz i hjertet af byens centrum finder man Peterskirken (Peterskirche). Dette er en storslået kirke i typisk barokarkitektur, opført i 1700-tallet. På grund af pladsmangel, da kirken blev bygget, er den ganske kompakt, men har med sin ovale inderside en forbløffende mængde plads. Kirkens indre har et meget detaljeret interiør med blandt andet smukke stuk i guld. Som besøgende har man mulighed for at gå ind i nogle dele af kirken helt gratis, men vil man rundt i hele kirken, koster det et mindre beløb. Hvis man er heldig, når man besøger Wien, kan man være heldig at komme ind til en af koncerterne, der foregår i kirken.

Så siger tidligere besøgende om Peterskirken på TripAdvisor:

De tidligere besøgende, der har valgt at skrive anmeldelser på TripAdvisor, er overvældede af skønheden og arkitekturen i Peterskirken i Wien. Kirken imponerer de fleste anmeldere med sin udsmykkede indre og fascinerende kuppelmalerier. Koncerterne, der afholdes i kirken, får særlig ros for deres kvalitet og unikke oplevelse i den smukke omgivelse. Selvom nogle mener, at kirkens ydre kunne have været smukkere, er det den indre skønhed og detaljerigdom, der gør, at de fleste anmeldere mener, at Peterskirken er et must at besøge under opholdet i Wien.

Sporvognsmuseet

Enhver, der er interesseret i teknologi og køretøjer bør ikke gå glip af at besøge sporvognsmuseet i Wien. Sporvognsmuseet er verdens største og indeholder en stor samling af sporvogne fra forskellige tidsperioder. Her finder man, for eksempel, en hestetrukken sporvogn fra 1868 og en dampsporvogn fra 1885. Der er også flere busser i forskellige modeller fra årene 1949 til 1978. I alt er museet 7500 kvadratmeter stort med fire haller, og de forskellige sporvogne vises på omkring 1800 meter spor. Er man en hel familie, så er dette et udmærket sted at besøge, da de fleste børn vil sætte pris på alt, hvad der er at se og lave på museet.

Så siger tidligere besøgende om Sporvognsmuseet på TripAdvisor:

Brugere på TripAdvisor skriver overvejende positive anmeldelser af Sporvognsmuseet i Wien. Museet roses især for sine interaktive udstillinger. Eksempelvis synes metro-simulatoren at være meget værdsat blandt alle besøgende, uanset alder. Besøgende værdsætter også de velbevarede og detaljerede udstillinger af gamle sporvogne og andre transportmidler, samt hvordan museet skildrer Wiens offentlige transport gennem forskellige historiske perioder. Kritikere på TripAdvisor nævner begrænsede åbningstider og museets placering lidt uden for byens centrum. Overordnet set synes dog de fleste at være enige om, at sporvognsmuseet er et besøg værd.

Sejltur på Donau

Donau

Wien er en meget rar by at gå rundt i og udforske til fods, men er også en meget smuk by at se fra floden Donau. At se en by fra vandet giver ofte et andet billede, og det er nemt at se nye detaljer i bybilledet, som man ellers ikke havde set fra land. Under en typisk sejltur på Donau kommer man forbi berømte steder som Prater, Donauturm, Kunsthaus, Hundertwasserhaus og FN-bygningen. Der er også aftenture, hvor man kommer til at opleve Wiens allersmukkeste belysning i mørket. Vil man ikke nøjes med at tage båd langs Wien, er det også muligt at tage en længere tur på Donau til Bratislava eller Budapest.

Donauturm

Donauturm

Hvis det ikke er nok at se byen fra vandet eller fra det roterende Riesenrad, så kan man også se ud over Wien fra udsigtstårnet Donauturm. Donauturm er landmærket for det moderne Wien og ligger i Donauparken. I alt er tårnet 252 meter højt og har både en restaurant og udsigtspunkt. Når man er i toppen af tårnet, kan man se ud over hele Wien og omegn. Et tip er at komme her en smuk aften for at se solen gå ned bag byen.

Så siger tidligere besøgende om Donauturm på TripAdvisor:

Anmeldere på TripAdvisor synes at have blandede meninger om Donauturm. De fleste synes at hylde den spektakulære udsigt over floden og byen. At Donauturm er lettilgængelig via metro eller en kort gåtur er også noget, mange sætter pris på. Der er dog kritik vedrørende kundeservicen. Nogle besøgende oplevede ubehagelig personale ved billetkøbet. Andre mener, at entréprisen er lidt for høj i forhold til, hvad Donauturm tilbyder.

Lyt til klassisk musik på Mozarthaus

Mozarthaus

Når man er i Wien, bør man opleve en koncert med musikstykker fra nogle af de store østrigske komponister. Et fremragende sted at tage til for at lytte til klassisk musik fra en af de største komponister er Mozarthaus. Mozarthaus er et lille koncerthus med kun 60 pladser, hvor man kan komme og lytte til levende musik fra Mozarts forskellige musikstykker. Mozart optrådte selv i denne bygning i den tid, han boede i Wien, og meget af interiøret fra 1700-tallet er velbevaret. Koncerterne afholdes hver lørdag kl 18:00 og på torsdage, fredage og søndage kl 19.30. Et godt råd er at bestille i god tid, da pladserne ofte hurtigt bliver udsolgt.

Så siger tidligere besøgende om Mozarthaus på TripAdvisor:

Brugere på TripAdvisor skriver blandede anmeldelser om Mozarthaus. De fleste skriver, at de virkelig finder det interessant og fascinerende at vandre gennem Mozarts hus. Dog kritiserer nogle tidligere besøgende manglen på autentiske genstande og visse uklarheder omkring, hvordan huset faktisk så ud, da Mozart boede der. Nogle skriver også, at de oplever, at der er for meget information i audioguiden, og at dette kunne have været forkortet. Andre kritikere synes, at museet er dyrt i forhold til den oplevelse, der tilbydes. Trods dette er de fleste enige om, at for Mozart-entusiaster er dette en unik mulighed for at besøge stedet, hvor Mozart komponerede nogle af sine mest kendte værker.

Kan jeg få rabat i Wien via Tripplo.com?

Ja, vi har flere rabatter, som du kan udnytte før og under dit ophold i Wien. Ønsker du rabat på seværdigheder og attraktioner, kan du besøge vores side med Viator-rabatter og kampagnekoder. Overvejer du at booke hotel til dit ophold i Wien? Besøg da vores afdeling med rabatkoder og tilbud på hoteller og overnatninger. Her findes for eksempel Expedia-rabatter og Hotels.com-rabatter.